FC Emmen pakt weer punt tegen PSV

1 december 2019 23:00

VOETBAL - FC Emmen heeft net als vorig seizoen een punt gepakt tegen PSV. In de eigen Oude Meerdijk werd het 1-1.

Door het punt staat Emmen op plek 13, met 15 punten uit 14 duels.

Eerste helft
De eerste helft was voor PSV, behoudens de eerste tien minuten toen Emmen brutaal de nummer 3 van de eredivisie onder druk zette en ook een prima kans kreeg. Marko Kolar mocht aanleggen vanaf zo'n 16 meter, maar zijn schot werd fraai gekeerd door Lars Unnerstall.

Vanaf dat moment nam PSV het heft in handen. Malen raakte via Telgenkamp het zijnet en uit de toegekende corner scoorde PSV de openingsgoal. Schwaab mocht simpel binnentikken, omdat de verdediger compleet werd vrijgelaten door Kolar en Telgenkamp niet uit kon komen omdat de weg werd versperd door Rasario.

Vijf minuten na de 1-0 kwam Emmen op schitterende wijze op gelijke hoogte. Glenn Bijl schoot van grote afstand over de voor zijn goal staande Unnerstall heen. De Oude Meerdijk ontplofte, maar veranderde kort daarna in een fluitketel omdat Higler op advies van de VAR de goal afkeurde. Bijl had een overtreding gemaakt op Steven Bergwijn.

Bergwijn kreeg kort na de afgekeurde goal van Bijl de kans op de 1-1, maar de nummer 10 van PSV schoot over. Donyell Malen, Mohamed Ihattaren en opnieuw Bergwijn lieten daarna kansen liggen om de wedstrijd in het slot te gooien.

Kolar
De tweede helft was volledig voor FC Emmen. PSV was, net als vorige week tegen SC Heerenveen, geen schim meer van de ploeg in de eerste 45 minuten. In de 52e minuut kwam op gelijke hoogte. Kolar was het eindstation na een fraaie aanval via Michael Chacon en Bijl. Het passje van laatstgenoemde werd door Kolar simpel binnen getikt. Voor Kolar was het zijn eerste veldgoal van het seizoen.

Emmen ging na de gelijkmaker op zoek naar de volle buit. Één grote kans kwam er, maar Michael de Leeuw zag zijn fraaie halve omhaal naast gaan.

PSV scoorde nog wel, maar invaller Mitroglou deed dat in buitenspelpositie.

In de extra tijd kreeg Bijl nog rood (na zijn tweede gele kaart), maar het puntje kwam niet meer in gevaar.

Bron: RTV Drenthe
Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens


In de rust werden Kjell Scherpen, Tim Siekman, Alexander Bannink en Gersom Klok in het zonnetje gezet. Zij namen aan het eind van vorig seizoen afscheid van FC Emmen.