Foto's: Indrukwekkende kick-off SamenLoop voor Hoop

29 november 2019 16:34

EMMEN - In een volgestroomd CHO in het Rensenpark vond donderdagavond een indrukwekkende kick-off van de SamenLoop voor Hoop plaats.

Het verleidde voorzitter Hans ten Cate van de organisatie, die geheel uit vrijwilligers bestaat, in zijn openingsspeech tot een gewaagde uitspraak: "Vorige keer hebben we 150.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek. Nu ga ik voor een ton meer!"

Het was een spontane reactie op de grote belangstelling en de vele enthousiaste reacties op het evenement dat gepland staat op 20 en 21 juni volgend jaar. Vele honderden wandelaars zullen dan in estafettevorm 24 uur achtereen samen hun rondes lopen in het Rensenpark. Allemaal met hetzelfde doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek.

Naast uitgebreide uitleg over de invulling van de SamenLoop voor Hoop, konden de vele aanwezigen informatie vergaren bij de diverse commissies op gebieden als sponsoring, teams, eregasten en ceremoniën en de kinderloop.

Arita Knipscheer, huisarts in Klazianaveen is samen met haar man, uroloog Ben Knipscheer, ambassadeur voor de SamenLoop voor Hoop. Zij benadrukt dat onderzoek naar de genezing van kanker erg duur is, maar dat daardoor wel steeds meer mensen kunnen genezen. Helaas nog niet iedereen. Ze hoopt dat in de toekomst kanker een chronische ziekte wordt.

Speciale aandacht ging uit naar de eerst ingeschreven eregast, de 16-jarige Ilse Woering die getroffen is door een hersentumor. De warme speech van commissielid Jannet Westebring zorgde bij menig aanwezige voor een brok in de keel. Eregasten zijn mensen die kanker hebben of hebben gehad, zij worden tijdens de SamenLoop voor Hoop in het zonnetje gezet.

Vervolgens liepen alle belangstellenden in een lange stoet een proefronde door het park en rond het vuur dat daar de hele avond volop brandde, waarna de organisatoren aan het eind van de bijeenkomst bedolven werden onder vele vragen en vooral steunbetuigingen.

Foto's: ZO!34/Wiebe Veenstra

Inschrijving eerste team


Ilse Woering schrijft zich in als eerste eregast