Wakker Emmen wil aanpak verkeersproblemen Schoonebeek

7 november 2019 10:00

SCHOONEBEEK - De fractie van Wakker Emmen wil dat het college snel maatregelen treft om de ontstane verkeersproblematiek in- en om Schoonebeek zo goed als mogelijk te verhelpen.

In verband met de werkzaamheden aan de vernieuwing van de Europaweg en de rotonde is er al enige tijd een omleidingsroute ingesteld. Raadslid Pascal Schrik: “Wij begrijpen dat door de vernieuwing van de weg en rotonde het verkeer omgeleid moet worden. Maar ondertussen is er veel sluipverkeer ontstaan dat via onder andere het Westersebos en De Gasthuislanden richting het centrum van Schoonebeek en Duitsland probeert te komen.”

Dit is nadrukkelijk niet de bedoeling omdat de verkeersveiligheid hierdoor in het geding komt. “Bermen worden kapot gereden en het recent herstelde straatwerk in het Westersebos heeft het door het vele zware sluipverkeer zwaar te verduren. Het zou zonde zijn dat deze straat straks opnieuw vernieuwd moet worden. Daarom roepen wij het college op om tot actie over te gaan en passende maatregelen te treffen zodat het verkeer op een goede en veilige manier, via de aangewezen omleidingsroute, haar route volgt.’’ Aldus raadslid Pascal Schrik.