Mogelijke fusie voor Emmense ondernemingsverenigingen

EMMEN - De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen (VPB) Emmen en de Ondernemerskring Emmen (OKE) denken erover om te fuseren. Tijdens een gezamenlijk bijeenkomst op 21 november zullen de leden van de verenigingen hierover stemmen. Als de leden het eens zijn met het plan, zullen de verenigingen vanaf 1 januari 2020 verder gaan als één vereniging onder een nieuwe naam.

VPB bestaat uit ongeveer driehonderd leden en zet zich voor hen in als belangenbehartiger voor duurzame energie, collectieve inkoop en beveilig op industrieterreinen. OKE bestaat al sinds 1954 en heeft zeventig leden die actief zijn in de industrie en techniek.

Waarom fuseren?
Veel van de leden zijn volgens de voorzitters al lid van beide verenigingen. Daarnaast maakt een groter ledenbestand het eenvouwdiger de functies binnen de vereniging op te vullen met vrijwilligers. Ook maakt één vereniging het eenvoudiger de belangen van de leden te behartigen tegenover de politiek. Verder organiseerden de verenigingen vaak gelijksoortige evenementen en maakt één grote vereniging het mogelijk commissies in te stellen.

Foto: Google Streetview