Basisschool De Dordtse Til in Nieuw-Dordrecht niet langer 'zeer zwak'

09 oktober 2019 23:38

NIEUW-DORDRECHT - Basisschool De Dordtse Til in Nieuw-Dordrecht is niet langer bestempeld als 'zeer zwak'. De Onderwijsinspectie heeft een herstelonderzoek uitgevoerd en besloten dat het predicaat niet langer van toepassing is.

De basisschool kreeg van de inspectie onder meer te horen dat de school het onderwijs te weinig afstemt op de ontwikkeling van de leerlingen. Ook werd niet de passende hulp aangeboden voor leerlingen die zich moeizaam ontwikkelen én liggen de eindresultaten van de school de laatste jaren onder de norm.

Zie ook: Drie basisscholen in gemeente Emmen 'zeer zwak' volgens Onderwijsinspectie

Op 8 oktober verzond de school het bericht aan de ouders dat dit niet langer van toepassing was. "Vandaag heeft de inspectie van onderwijs een herstelonderzoek uitgevoerd op de Dordtse Til naar aanleiding van het inspectiebezoek van oktober 2018", meldt de mail. "De inspectie heeft alle indicatoren als voldoende beoordeeld waardoor de Dordtse Til weer in het basisarrangement zit."

De ouders van de schoolleerlingen krijgen nog een uitnodiging voor een informatieavond waar wordt uitgelegd wat de inspectie heeft onderzocht en wat het vervolg zal zijn.

Foto: ZO!34/Lindsay Dijkhuizen