Ruim €90.000 subsidie voor multifunctioneel sport- en speelterrein Sleen

09 oktober 2019 21:54

Fotobijschrift: Sportwethouder Joop Brink, Leader commissielid Trea Moes, gedeputeerde Henk Jumelet en de initiatiefnemers van multifunctionele sport- en speelterrein.

SLEEN - Goed nieuws voor Sleen. De subsidie van €92.000 voor het realiseren van het multifunctionele sport- en speelterrein in het dorp is toegekend. Het bedrag werd woensdagavond officieel uitgereikt door gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe aan bestuurslid Michel van Everdingen van VV Sleen.

Door de bevestiging van de subsidie kan de bouw van het terrein aankomend voorjaar worden gestart. Het sport- en speelterrein komt op het grasveld tussen de kantine en het hoofdveld van voetbalvereniging Sleen. Het is een initiatief van Dorpsbelangen Sleen en de plaatselijke sport- en speeltuinverenigingen. Naar verwachting kan het terrein in de zomer van volgend jaar in gebruik worden genomen.

Het realiseren van het project gaat in totaal €150.000 kosten. Dat wordt besteed aan de aanleg van een speeltuin, een jeugdvoetbalveld en een beachvolleybal- en handbalveld. Inwoners van Sleen en omgeving mogen vrijblijvend gebruik maken van het terrein. De subsidie is afkomstig uit het Leader-fonds, een Europees subsidieprogramma voor een vitaler platteland, waarin de provincie Drenthe en gemeenten bijdragen. Naast de 92.000 euro Leader subsidie zijn er bijdragen van het Rabobank Stimuleringsfonds, VV Sleen en er is een grote inbreng van vrijwilligers.

"Met de bijdrage van Europa, provincie en gemeente kunnen we een extra boost geven aan bewegen en lokale gemeenschapszin", vertelt gedeputeerde Henk Jumelet. Sportwethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden vindt het mooi dat het project vanuit het dorp zelf is gekomen. "En dat het bijdraagt dat bewoners van Sleen en omstreken ook in de toekomst kunnen blijven genieten van het brede sportaanbod."

Foto's: Gemeente Coevorden