Nieuwe eSporters FC Emmen komen van internationale eSportersorganisatie Bundled

09 oktober 2019 21:09

ESPORT - FC Emmen eSports gaat tot de zomer van 2021 samenwerken met Bundled. Bundled is een internationale organisatie de de belangen van eSporters vertegenwoordigt. Daarnaast kan de organisatie betaalde voetbalorganisaties verder helpen met de sportieve en commerciële ontwikkeling van eSports.

eSporters spelen namens de Eredivisie-voetbalclubs in de eDivisie, een competitie waarin voetbalspel FIFA wordt gespeeld. Dat spel wordt ongeveer door 120 miljoen mensen wereldwijd gespeeld en de officiële competities trekken veel kijkers. De eDivisie is een samenwerking gestart met het Deense entertainment-productiebedrijf DreamHack. Het idee is om de eDivisie tot de grootste, meest spectaculaire, innovatieve en vermakelijke eSports-competitie te maken. Onderdeel daarvan is prijzengeld van €100.000.

Zie ook: eSporter Luuk Jans verruilt FC Emmen voor FC Groningen

Begin oktober vertrok eSporter Luuk Jans van FC Emmen naar FC Groningen. De twee nieuwe eSporters die hem zullen vervangen, worden geleverd door Bundled. Emmen hoopt hierdoor haar eSports-tak naar een hoger niveau te tillen. Ook is FC Emmen op zoek naar een vlogger uit de regio om een inkijkje te geven in de wereld van de digitale sport.

"Op het echte veld heeft FC Emmen bewezen dat het een mooie kweekvijver is.", zegt Melvyn Wolthers, directeur Bundled. "Nu is het aan ons om dat ook te bewijzen op het digitale speelveld. FC Emmen laat op deze manier zien dat zij net eSports omarmen en serieus nemen.” Ook FC Emmen zelf is tevreden over de samenwerking. "Wij zijn ontzettend trots dat wij als FC Emmen eSports met een kwalitatief sterke en grote internationale partij als Bundled mogen samenwerken", vertelt Marc Timmer, manager marketing & communicatie van FC Emmen. "eSports is een zeer snel groeiende sport en mede door de nieuwe opzet van de eDivisie is dit hét moment om aan te haken bij de top."

Foto: FC Emmen