Foto's: Opening TalentenCentrum Coevorden

08 oktober 2019 18:02

COEVORDEN - Het TalentenCentrum Coevorden werd dinsdagmiddag officieel geopend door wethouder Jeroen Huizing.

Na een woord van initiatiefnemer Bert de Haan en de wethouder, werd met een druk op de knop door de wethouder en een van de aanwezige kinderen het nieuwe logo van het TalentenCentrum onthuld.

Rudie Zwols Fonds schenkt instrumenten
Coby Pasveer reikte namens het Rudie Zwols Fonds een aantal door hen gesponsorde instrumenten uit.

Het Rudie Zwols Fonds bestaat sinds eind 1997. Het fonds is opgericht door de Rotary Coevorden. Directe aanleiding was het overlijden van Rudie Zwols. Rudie Zwols was huisarts en voorzitter van de Rotary. Hij was zeer betrokken bij zijn patiënten en met name bij kinderen die het moeilijk hadden. Het Rudie Zwols Fonds richt zich op hulp aan die kinderen.

Na het officiële gedeelte volgde een muzikale verassing waarbij een aantal aanwezigen, waaronder de wethouder, werden aangemoedigd samen muziek te maken met potten en pannen.

Goede start
Sinds de start van het TalentenCentrum op 2 september komen zo’n 55 deelnemers, jong en oud, iedere week naar de Ravelijn Verbindt voor één van de activiteiten. Bert de Haan is meer dan tevreden. “Prachtig om te zien dat we met zoveel deelnemers hebben kunnen starten. Dat moet gevierd worden.”

Het TalentenCentrum Coevorden geeft aan iedereen uit Coevorden de mogelijkheid om zijn of haar creatieve en muzikale talenten te ontdekken. Met twaalf vrijwilligers bieden ze een breed programma aan activiteiten, zoals gitaar, blokfluit, keyboard, slagwerk, klarinet, accordeon, tekenen en schilderen en streetdance. En dat voor een periode van zes maanden. Daar zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. Meer informatie is te vinden op de website van TalentenCentrum Coevorden.

Foto's: ZO!34/Richard Bouwland