Gelijkspel tegen Feyenoord, maar goed debuut voor Robbert de Vos

VOETBAL - Bijna leek FC Emmen te winnen van Feyenoord, maar in de extra tijd na de extra tijd wist de Rotterdamse club nog net de gelijkmaker te scoren.

Scheidsrechter Higler kreeg na afloop van de wedstrijd ontevreden Emmen-fans over zich heen. De scheids gaf in de blessuretijd die maximaal vijf minuten zou duren, nog twee vrije ballen. De eerste bal kon Emmen hebben, maar de tweede bal was raak.

Gelukstreffer
De wedstrijd begon voor Emmen zwaar, want al binnen twaalf minuten stond de club met 0-2 achter. In de 21e minuut scoorde FC Emmen opeens hun eerste doelpunt. Een bal van Luciano Slagveer kwam via het lichaam van Michael de Leeuw terecht bij Robbert de Vos. De middenvelder die zondag zijn debuut maakte en voorheen voor Feyenoord speelde, schoot de bal in het doel van zijn oude club.

Na dit doelpunt leek de wedstrijd pas écht te beginnen. Larsson scoorde voor Rotterdam bijna de 1-3, maar raakte de lat. Een poging voor Emmen door Bijl raakte ook paal. Toch volgde de gelijkmaker tien minuten na het doelpunt van De Vos: de Peruaanse Sergio Peña scoorde de 2-2.

Daarna volgden meer kansen voor Emmen, maar een goal van De Leeuw werd afgekeurd omdat er werd geduwd en daarna ging een schot van Feynoorder Botteghin naast. Na de rust zakte Feyenoord in, terwijl Emmen prima speelde op het middenveld en in de controle. Luciano Slagveer zorgde in zijn eentje voor de 3-2.

Daarmee leek de winst voor Emmen binnen, totdat Michaël Heylen een rode kaart kreeg en raakte Emmen in de minderheid. Heylen werd van het veld verbannen omdat hij invaller Naoufal Bannis vasthield. Emmer doelman Telgenkamp kreeg het steeds zwaarder en zes minuten in de blessuretijd passeerde de bal de doelman. Op het nippertje ging de winst aan de neus van Emmen voorbij en werd het gelijkspel tegen Feyenoord met 3-3.

Foto's: ZO!34/Bennie Wolbers