"Gasloos maken zwembad de Swaneburg mogelijk"

COEVORDEN - Het gasloos maken van het overdekte zwembad de Swaneburg in Coevorden is haalbaar.

Dat is de conclusie die onderzoeksbureau Syntraal dinsdagavond presenteerde tijdens de commissievergadering van de gemeente Coevorden. Volgens het adviesbureau is er weinig op te merken aan het eerder uitgevoerde onderzoek.

Het tweede onderzoek vond plaats nadat een meerderheid van de raad daar eerder dit jaar op aandrong.

De fractie van BBC2014 leek niet volledig overtuigd van de uitkomsten van het tweede onderzoek. Zij willen dat het plan nog wel besproken wordt in de komende raadsvergadering. Zo vroeg raadslid Ton Soppe van BBC2014 zich af of het water wel warm genoeg wordt als het tien graden vriest. Volgens het onderzoeksbureau is dit met een aantal optimalisaties zeker mogelijk.

Ook de VVD wil het plan nog op de agenda bij de raadsvergadering. Op de opmerking of uitstel wel verstandig is, aangezien de gasprijzen het komende jaar blijven stijgen, antwoordde VVD-fractievoorzitter Margriet Fissering: “Wat we nu doen, zorgt voor geen enkel uitstel. Over twee weken is de raadsvergadering en wie weet wordt het dan wel met een hamerslag beslist.”

Voor het gasloos maken van de Swaneburg is volgens het zwembadbestuur een bedrag nodig van €500.000, daarvan moet € 140.000 van de provincie komen en €150.000 van de gemeente. Onderzoeksbureau Syntraal schat de benodigde kosten op €510.000. “Dat is binnen de bandbreedte van plusminus 30%,” zegt Anastasia Koezjakov van het onderzoeksbureau.

Foto: Zwem- en sportaccomodatie de Swaneburg