WK paracycling in hartje Emmen

EMMEN - Van 11 tot en met 15 september 2019 staan in Emmen de UCI Para-Cycling Road World Championships op het programma.

Deze wereldkampioenschappen voor wielrenners met een beperking wordt een wielerfeest met honderden deelnemers vanuit de hele wereld, waaronder verschillende paralympisch kampioenen.

Woensdagavond om 19.00 uur worden de kampioenschappen geopend met een estafette voor landenteams waarbij het startschot wordt verricht door prinses Margriet.

Van 11 t/m 13 september is het Raadhuisplein in Emmen omgedoopt tot het Beweegplein met allerlei activiteiten zoals een springkussen, gratis sportclinics en je kunt testen hoe fit je bent. Op 14 en 15 september wordt het Beweegplein met alle activiteiten verplaatst naar de Meerdijk waar je kennis kunt maken met bossaball; een combinatie van voetbal, turnen en volleybal op een opblaasbaar veld met trampolines! Ook vindt er een gratis fietstocht plaats met verschillende afstanden.

En zaterdag 14 september het festival 'Op Fietse'. Van 13:00 tot 17:00 uur een gezellig Hollands WK feest met optredens van Jannes, Bouke en Chris de Roo. Toegang is gratis!

Foto: ZO!34/Tom Vegter