35e editie van de Drentse Molendag staat weer voor de deur

DALEN - Zaterdag 24 augustus is het weer zover: De 35e editie van de jaarlijkse Drentse Molendag staat weer voor de deur! Op deze dag zullen zoveel mogelijk van de 38 Drentse molens draaien en of malen voor publiek.

Molen de Arend in Coevorden kan helaas niet meedoen i.v.m. restauratie van de wieken. Molen de Bente, gelegen aan de Bente 40 in Dalen, zal deze dag wel geopend zijn van 10:00 - 18:00 uur. In de molen is van alles te beleven. De molenaars Marijn en Vincent geven rondleidingen en stellen de molen zo veel mogelijk in werking. Er worden pannenkoekjes van eigen meel gebakken door molenaar Marijn. Speciaal voor de geboorte van molenaarsdochter Jet is er een speciale pannenkoekenmix samengesteld.

Er zijn speciale molensteenbroden en biologisch brood van Echte Bakker Slagter uit Coevorden verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende soorten pannenkoekenmeel, diverse brood- en cakemixen en natuurlijk koffie en thee met cake te koop.Nieuw in het assortiment is het oud-Hollands snoepgoed! U bent allen van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

De entree is gratis.

Meer informatie: https://www.molensindrenthe.nl/deelnemers-aan-drentse-molendag/

Foto: R.Kooiker