De negende editie van MM Culinair heeft minder restaurants, maar meer entertainment

EMMEN - Volgend weekend staat de negende editie van MM Culinair weer op het programma. Het marktplein van Emmen wordt op zaterdag en zondag weer omgetoverd tot openluchtrestaurant.

Vorig jaar deden er twaalf restaurants mee, dit jaar zijn het er tien die voornamelijk uit de gemeente Emmen komen. Er komt dit jaar meer entertainment bijvoorbeeld cabaret. 'We proberen ons te blijven vernieuwen' zegt Leonie Pluyter van de organisatie. Het aantal restaurants wat deelneemt is in de jaar der jaren afgenomen. Jaren geleden deden er twintig restaurants mee wat nu niet meer zou passen op het Marktplein door de uitbreiding van de Bakker Bar. Tien tot vijftien restaurants is mooi zegt Pluyter.

Ook is de deelname van de restaurants afgenomen omdat er simpelweg personeel te kort is. Voor sommige restaurants is het lastig om zowel personeel op het festival en op de zaak zelf te hebben.

Meppel en Hoogeveen zijn om verschillende redenen met het culinaire evenement gestopt. Meppel komt volgend weekend in Emmen kijken hoe wij het aanpakken zegt Pluyter Misschien dan we in de toekomst samen kunnen werken.

De toegang van het evenement is gratis en de organisatie verwacht duizenden mensen volgend weekend.