Agente uit Achterste Erm wint drie medailles in China

ACHTERSTE ERM - Opnieuw komt politieagente Sonja Oost uit Achterste Erm met meerdere medailles thuis vanaf de World Police & Fire Games. In China wist ze drie keer goud te behalen op de internationale spelen voor brandweer en politie.

De agente en atlete van Politie Noord-Nederland doet sinds 1999 mee met de spelen en heeft alleen in 2005 een jaar gemist. Iedere editie staat ze in de finale van de spelen, zo ook deze tiende keer dat ze deelnam. Ze won de eerste plaats bij de honderd en tweehonderd meter sprint en het indoor roeien. Daarmee is ze de beste Nederlandse vrouw tijdens de Games.

Hall of Fame Award

World Police & Fire Games omschrijf Oost als een meest getalenteerde sprintster in de geschiedenis van de spelen en heeft meerdere records behaald op de honderd tot en met vierhonderd meter. Ze kreeg in 2015 dan ook de Hall of Fame Award. Sinds 2011 zit ze in het bestuur van de Nederlandse World Police & Fire Games, die in 2021 in Rotterdam zal zijn. Op 4 september zullen de Nederlandse medaillewinnaars in diezelfde stad worden gehuldigd door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Foto's: Delano van der Geest


Sonja Oost met een aantal van de andere medaillewinnaars