FC Emmen behaalt eerste winst van seizoen tegen SC Heerenveen

VOETBAL - Voor het eerst dit eredivisieseizoen wist FC Emmen te winnen. Zaterdagavond speelde de club tegen SC Heerenveen thuis in de Oude Meerdijk en won met 2-0. Door de winst staat FC Emmen inmiddels op de twaalfde plek met in totaal drie punten uit drie wedstrijden.

Binnen vijf minuten kwam FC Emmen door een vrije bal van Nikolai Laursen al snel voor te liggen. Hiermee maakte de spits uit Denemarken het eerste doelpunt voor de club dit tweede eredevisieseizoen. In de rest van de eerste helft bleef Emmen sterk en waren er veel kansen voor de thuisclub.

Tekst gaat verder onder foto

Marko Kolar wist tot drie keer toe dichtbij het doel te komen, maar scoorde niet. Ook de kansen van Michael de Leeuw en Filip Ugrinic werden niet verzilverd. De Frieze club had ook twee mogelijkheden op een doelpunt, waarvan één naast ging en de tweede werd tegenhouden door Emmer doelman Dennis Telgenkamp.

Vier minuten voor de rust scoorde Emmen het tweede en laatste doelpunt van die avond. Glenn Bijl kopte de bal in het doel na een mooie pass van Lorenzo Burnet. Daarna werd Burnet gewisseld met Desevio Payne. Eerder in de wedstrijd kreeg hij een flinke trap van Heerenveen-verdediger Floranus wat hem een blessure opleverde.

Na de rust leek het bijna 2-1 te worden, maar Odgaar en Van Bergen scoorden toch niet. FC Emmen was niet zo sterk in de tweede helft als in de eerste, ondanks een goede start. In het laatste kwartier leeg toch de 3-0 dichtbij, maar mocht die niet worden waargemaakt. Een aanval van de thuisclub werd door de scheidsrechters afgefloten als buitenspel. Ook Freddy Quispel liet een kans om te scoren voorbij gaan.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens