ZO!34 steunt als eerste omroep de Plastic Ambassadeurs

EMMEN - ZO!34 is de eerste omroep met een aparte prullenbak voor PET-flessen. Hiermee steunt de streekomroep het initiatief Plastic Ambassadeurs van Peter Boonstra en Janiek Arends uit Emmen. De Plastic Ambassadeurs helpen bedrijven, scholen, sportverenigingen maar ook festivals en evenementen om plastic op een schone manier te scheiden.

Door elke soort plastic apart te scheiden, bespaart dit veel geld in het recyclingsproces. Ook wordt door de aparte afvalbakken het zwerfafval vermindert. Naast ZO!34, werkt ook Kinepolis, Bakker Bart en snackbar de Bik Bar al mee aan de Plastic Ambassadeurs.

Recycling

De plastic PET-flessen, maar ook andere soorten plastic, worden per stroom apart verwerkt en gerecycled. Tegenwoordig kan daar van alles mee gemaakt worden. Bijvoorbeeld een dashboard van een auto, maar ook een boot of een fiets. De droom van Peter Boonstra is dat hij de eerste horeca-ondernemer is met stoelen en tafels op het terras die volledig van gerecycled plastic zijn gemaakt.

De Plastic Ambassadeurs willen hun plan eerst in gemeente Emmen uitzetten. Ze zijn daarvoor in overleg met de gemeente en verschillende bedrijven en organisaties. Daarna willen ze hun project uitzetten naar de rest van Nederland, daarvoor zijn ze al in overleg met bedrijven in provincies Groningen en Friesland.

Op 17 augustus waren de Plastic Ambassadeurs te gast in de uitzending van Vlinderstad Superchart op ZO!34. Dit interview is vanaf 00:30:31 te beluisteren.

Foto: ZO!34/Paula Keizer