Verdachte poging tot moord met hunkbalknuppel blijft langer vast

13 augustus 2019 20:20

ASSEN - De Emmenaar die op 9 mei de ex-vriend van zijn zus aanviel met een honkbalknuppel, moet langer vast blijven zitten. Dat bepaalde de rechtbank dinsdag. De man wordt verdacht van poging tot moord.

Het slachtoffer zat bij een kapper in Emmen, toen de man hem aanviel. De zaak zou dinsdag inhoudelijk worden behandeld, alleen moest de verdachte nog psychiatrisch onderzocht worden. De strafzaak is daarom uitgesteld tot 15 oktober. Maar omdat het om een ernstige zaak gaat, vindt de rechtbank dat hij tot de volgende rechtszaak in de gevangenis moet verblijven.

Zus werd mishandeld

Het slachtoffer was de ex-vriend van de zus van de verdachte. Hij zou haar hebben mishandeld. In april werd hij opgepakt, nadat hij de zus had geprobeerd te wurgen. Toen hij tweeënhalve week later vrij kwam, ondernam de verdachte actie.

Hij ging naar de kapper aan de Weerdingestraat waar de ex van zijn zus op dat moment was. Eenmaal binnen sloeg hij de man met een honkbalknuppel tegen het hoofd. Ook sneuvelde een raam van de kapperszaak en vernielde hij de auto van het slachtoffer.

Veiligheid jongere zus

De verdachte vertelde tijdens de zitting dat poging tot dood niet zijn bedoeling was, maar dat hij zich zorgen maakte om de veiligheid van zijn jongere zus. Vanwege de veiligheid van zijn zusje, vroeg hij de rechter hem vrij te laten. Daarnaast was hij bang dat hij zijn huurwoning kwijt zou raken.