Protest in Sleen tegen zonnepark

12 augustus 2019 16:00

SLEEN - - Na groot verzet in Steenwijksmoer en op veel kleinere schaal in Wachtum protesteren nu inwoners van Sleen tegen het geplande zonnepark aan de rand van hun dorp, aan de Haarstdiek.

Drie bewoners van de wijk Broekveld die nu nog vrij zicht hebben op de landerijen sloegen de handen ineen in een poging het zonnepark voor hun neus tegen te houden. , Hans ten Hooven, Peter Ludwig en Willem Hartman .tekenen met hun drieën bezwaar aan tegen wijziging van het bestemmingsplan. ,,En daarbij hebben ze steun van in ieder geval 28 huishoudens uit de buurt Broekveld. ’Dat zijn zo'n 60 personen.

De gemeenteraad van Coevorden is van grote aantallen niet meteen onder de indruk, bleek in juni. Ondanks groot verzet vanuit Steenwijksmoer (550 mensen tekenden een petitie en er werden 79 officiële bezwaren ingediend) ging de Coevorder politiek bijna unaniem akkoord met de aanleg van nog eens 29 hectare aan zonnepanelen, tussen de N34 en het dorp.

De drie bezwaarmakers uit Sleen pleiten voor een andere locatie voor het zonnepark. ,,Het zou prima kunnen rond de Deutlanden, tussen Achterste Erm en Holsloot. Daar valt het park zo in te richten dat niemand er last van heeft. Bovendien zit je op die locatie veel dichter bij de centrale in Veenoord.’’