FC Emmen verliest opnieuw van Ajax

11 augustus 2019 14:31

VOETBAL - Net als vorig jaar, wist FC Emmen opnieuw niet van Ajax te winnen. De club uit Amsterdam wist vijf keer te scoren, waar de Emmer eredivisieclub de bal niet in het doel kreeg.

Na 27 minuten doorbrak Ajax de verdediging van Emmen en scoorde Donny van de Beek het eerste doelpunt. Vlak daarna volgden nog twee kansen voor Ajax, beide van David Neres. De eerste raakte de paal, doelman Dennis Telgenkamp voorkwam dat de tweede kans een goal werd.

Kansen voor Emmen

Ondanks dat Emmen niet wist te scoren, waren er behoorlijk wat kansen voor de club. Vooral Nicolai Laursen wist een aantal keer een goede aanval in te zetten, maar die strandde tot twee keer toe bij Marko Kolar. Maar niet alleen Emmen wist de kans in de eerste helft niet waar te maken, ook Ajax wist niet een tweede doelpunt te scoren. Emmen leek nog even een strafschop te krijgen, omdat Daley Blind zich na een actie van Michael Chacon afreageerde met een natrappende beweging. Ondanks dat de VAR de beelden terugkeek, werd er niet ingegrepen.

Na de rust scoorde Ziyech al snel de 2-0. Gevolgd door een derde en vierde doelpunt van Klaas Jan Huntelaar. Het vijfde en laatste doelpunt van Dusan Tadic werd goedgekeurd, hoewel dat volgens sommigen onterecht was omdat het buitenspel zou zijn geweest.

Zaterdag speelt FC Emmen om 20.45 uur tegen SC Heerenveen.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens