Politie onderzoekt brandstichting Emmen

09 augustus 2019 22:48

EMMEN - De politie in Zuidoost-Drenthe doet onderzoek naar brandstichting in Emmen. In de omgeving van de Laan van de Eekharst zijn afgelopen week verschillende buitenbranden geweest.

Dinsdag is brand uitgebroken in het bos bij de Laan van de Eekharst. Volgens de brandweer van Emmen waren hier meerdere brandhaarden. Donderdagavond brak opnieuw brand uit in hetzelfde bos, toen was er sprake van minimaal zes brandhaarden.

Brandweerwoordvoerder Marcel van Alphen uit zijn zorgen omtrent de vele buitenbranden in Emmen, meldt RTV Drenthe. Zelf durft hij nog niet met zekerheid te spreken van brandstichting. "Maar wanneer er sprake is van meerdere brandhaarden tegelijk, komt dat niet door de zon."

Buitenbranden toegenomen

Volgens Van Alphen is de hoeveelheid buitenbranden in de omgeving van de Oude Meerdijk en de Laan van de Eekharst flink toegenomen. De aanhoudende droogte draagt bij aan de zorgen van de brandweer. Al sinds begin juni zijn er verschillende buitenbranden geweest waardoor het vermoeden van brandstichting bestond.

De brandweer heeft inmiddels de politie op de hoogte gebracht van het toegenomen aantal buitenbranden, de politie doet onderzoek naar brandstichting en zal vaker surveilleren.