FC Emmen wint van FC Oss

VOETBAL - FC Emmen heeft thuis met 2-0 gewonnen van FC Oss en doordat RKC gelijkspeelde en FC Eindhoven en De Graafschap verloren, staat Emmen er nu wat gunstiger voor in de strijd om een plek in de nacompetitie.

Emmen begon goed en kreeg al snel een kans via Nick Bakker maar hij schoot net over het doel. Een paar minuten later was het wel raak. Een prima genomen vrije trap door Youri Loen werd uitstekend binnen gekopt door Tim Siekman. Even later kreeg Cas Peters nog een kans op 2-0, maar zijn schot werd geblokkeerd. Na een kwartier spelen kwam FC Oss beter in het spel, maar behalve een vrije trap die werd gestopt door doelman Dennis Telgenkamp, leverde het niet veel gevaar op.
De tweede helft nam FC Oss het initiatief en waren er kansen op de gelijkmaker, maar de prima keepende Telgenkamp hield zijn doel schoon. In de 72e minuut kwam voor Emmen de bevrijdende 2-0. Een schot van Cas Peters kon door doelman Jordy Dekkers nog worden tegen gehouden, maar Genero Zeefuik stond op de goede plek om alsnog binnen te tikken.
Over twee weken speelt FC Emmen de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Foto's: Gerrit Rijkens

18 maart 2017 11:26