Noord-Duitsland wint van Noord-Nederland in Oude Meerdijk

VOETBAL - Het voetbalteam van Noord-Nederland heeft zaterdagmiddag het duel tegen Noord-Duitsland in de Oude Meerdijk in Emmen verloren.

Al in de eerste helft wist het Duitse team op een 0-2 voorsprong te komen.

In de tweede helft was het Jermain Wobbes die de scoorde voor Noord-Nederland. Later was het Anjo Willems die de gelijkmaker maakte. Wobbes wist vervolgens nogmaals te scoren en zette de score op 3-2 voor Noord-Nederland.

Helaas wisten de Duitsers in de slotminuten van de wedstrijd gelijk te komen met 3-3, waardoor de wedstrijd in penalty's moest worden beslist. De penaltyreeks werd gewonnen door het team van Noord-Duitsland. Zij mochten de trofee in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Eric van Oosterhout.

Met de wedstrijd is de semi-interland nieuw leven ingeblazen. De laatste wedstrijd was in 1960. Het is de bedoeling dat het ‘Duel!’, zoals de wedstrijd officieel heet, jaarlijks terugkeert. Het ene jaar zal Nederland als gastheer optreden, het andere jaar Duitsland. De spelers zijn geselecteerde spelers van amateurclubs uit Friesland, Groningen en Drenthe en Noord-Duitsland.

Foto's: Bennie Wolbers