Trekkerslep Schoonebeek

7 juni 2019 12:25

SCHOONEBEEK – Trekkerslep vindt Tweede Pinksterdag weer plaats in Schoonebeek. Leopard-tanks, sporttractoren en trucks zullen te bewonderen zijn op de baan.

Traditiegetrouw wordt er op Tweede Pinksterdag in Schoonebeek een trekkertrek-wedstrijd georganiseerd. Uniek is dat de Nederlandse defensie dit jaar met twee tanks ten tonele zal verschijnen. Hiernaast zullen er verschillende deelnemers, uit zowel binnen- als buitenland, met hun tractoren in verschillende klasses om de titel strijden. De organisatie heeft besloten extra uit te pakken om, ondanks het uitvallen van de wedstrijd in Eext, sport- en vrije klasse tractoren in Drenthe te kunnen laten rijden. Dit betekent dat er maandag naast de standaard tractoren een recordaantal sporttrekkers, vrije klasse trekkers en zelfs 4 truckpullers zullen deelnemen. Al met al zullen er honderden tractoren hun krachten vertonen voor de twee sleepwagens, en hoopt de organisatie duizenden bezoekers een fantastische dag te kunnen bezorgen.

Trekkerslep Schoonebeek is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip binnen en buiten de regio enbewijst elk jaar opnieuw een interessant evenement te zijn met vermaak voor jong en oud. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld amuseren in de speciaal aangelegde zandbakken of op de springkussens. Ook voor degene die minder warm loopt voor een ronkende trekkermotor is er genoeg te doen op het evenemententerrein.

De organisatie hoopt komende maandag vele bezoekers te mogen verwelkomen op de inmiddels standaard locatie aan de Valendisweg even buiten Schoonebeek. Meer informatie is te vinden op trekkerslepschoonebeek.nl.

Foto: Redactie Trekkerslep Schoonebeek