38 % weggebruikers rijdt te hard in Roswinkel

ROSWINKEL - Van de weggebruikers rijdt 38% te hard door Roswinkel.

Dat bleek vanochtend tijdens een snelheidscontrole aan de Roswinkelerstraat. Leerlingen van OBS de Dreske hielpen de politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Plaatselijk Belang Roswinkel bij de controle. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur hebben ze met een lasergun de snelheid gemeten van alle weggebruikers die langsreden. Weggebruikers die te hard reden, werden staande gehouden en kregen voor deze keer een waarschuwing. Daarnaast verzochten de leerlingen de weggebruikers om rustig aan te doen in het dorp. Ook deelden ze pennen uit met de boodschap ‘Check je snelheid’.

Tijdens de controle werden in totaal 69 weggebruikers staande gehouden. 38 procent van hen, 26 weggebruikers, reed te hard. De hoogst gemeten snelheid was 45 km/uur, terwijl de toegestane snelheid 30 km/uur is.

Plaatselijk Belang Roswinkel presenteert de nieuwe controleresultaten op de snelheidsthermometers die bij de in- en uitgang van het dorp staan. Op de thermometers wordt bijgehouden hoeveel procent van de weggebruikers te hard rijdt in Roswinkel. Voorheen stond de meter op 20 procent. Deze wordt nu op 38 procent gezet.

foto Ingeborg Mulder