Home-Start viert feest

EMMEN - In Nederland hebben 40.000 ouders van Home-Start vrijwilligers ondersteuning gekregen bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de preventieve ondersteuning door Home-Start is de afgelopen tien jaar flink gestegen. De vraag naar getrainde vrijwilligers die zelf ervaring hebben met opvoeden groeit daarin mee. Ook onze gemeentes, Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden voeren het Home-Start programma uit.

Nu het programma vijfentwintig jaar in Nederland wordt aangeboden, organiseert Home-Start Zuidoost Drenthe een leuk feest voor verwijzers, vrijwilligers en alle gezinnen. Dit feest gaat plaatsvinden op 29 mei in het Rensenpark. Er is een informatief ochtendprogramma met een spreker en een feestelijk middagprogramma voor de gezinnen met de vrijwilligers.

Dit middagprogramma wordt om 14.30 uur geopend door wethouder Kleine uit Emmen en wethouder Huizing uit Coevorden.

Eén van de activiteiten die gaat plaatsvinden is een vlaggenactie samen met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. We gaan een slinger met feestvlaggetjes maken. Hierbij betrekken we zoveel mogelijk kinderen in Nederland die deze vlaggetjes gaan versieren. Kinderen van Home-Start gezinnen, maar ook van scholen, buurthuizen en kinderopvang doen mee. Aan het einde van het jubileumjaar, in de week van de opvoeding 2019, brengen we de feestvlaggetjes uit heel Nederland bij elkaar om te kijken of we 25.000 versierde vlaggetjes hebben weten te maken.”

Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Home-Start wil hiermee voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. In de afgelopen 25 jaar heeft Home-Start in Nederland 40.000 ouders met meer dan 85.000 kinderen ondersteund. Het wetenschappelijk onderbouwde Home-Start programma vormt een belangrijke schakel in de participatiesamenleving, omdat blijkt dat ouders hun gezin tijdig weer op de rit krijgen en de alledaagse opvoedvragen weer aan kunnen.

Ons doel is het verbinden van ouders, kinderen en professionals zodat niemand er alleen voor staat.

www.home-start.nl