Voetbalvereniging Zandpol ontvangt subsidie voor accommodatie

ZANDPOL - Voetbalvereniging Zandpol krijgt van de gemeente Emmen een subsidie en lening voor het bouwen van een ruimte voor trainingsmateriaal en gereedschappen.

Ook kunnen ze met het geld de toiletten in de kantine renoveren. Het geld komt vanuit de één-derde-regeling voor sportclubs.

Wethouder René van der Weide vindt het belangrijk om te blijven investeren in sportaccommodaties: “We willen in de gemeente Emmen iedereen de mogelijkheid bieden om te sporten. Daar horen goede accommodaties bij die goed zijn onderhouden. Door de subsidieregeling voor sportclubs kunnen ze investeringen doen die anders niet mogelijk zijn.”

Het afgelopen jaar is er meerdere keren ingebroken bij voetbalvereniging Zandpol. Het bouwen van een aparte ruimte voor trainingsmateriaal is dan ook een nadrukkelijke wens van de voetbalclub. Ook zijn de toiletten in de kantine zeer verouderd en kunnen wel een opknapbeurt gebruiken.

Sportclubs in de gemeente Emmen kunnen gebruik maken van een één-derde-regeling om te investeren in sportaccommodaties. Met de deze regeling krijgt de sportvereniging een derde deel van de kosten aan subsidie en een derde deel is een lening van de gemeente. Daarnaast moet de sportvereniging zelf een derde deel investeren. Voetbalvereniging Zandpol krijgt in dit geval een subsidie van €19.000, een lening van €19.000 en zelf betalen ze €19.000 uit eigen middelen.

Foto: Google Street View