FC Emmen wint van FC Groningen: beste promovendus

EMMEN - FC Emmen speelde woensdagavond thuis tegen FC Groningen. Naar eigen zeggen van de spelers was het wellicht niet de beste wedstrijd, maar toch won de Emmense club met 1-0. Door de winst is FC Emmen de beste promovendus uit de Eredivisie.

Michael Chacon scoorde de 1-0 vanaf ongeveer 25 meter richting het doel. Hiermee werd niet alleen het publiek verrast, maar ook de Groninger doelman. FC Groningen speelde niet goed in de eerste helft. Na de rust leken ze sterker terug te komen en was er bijna sprake van een gelijkmaker. Maar die werd afgekeurd vanwege hands. Ondanks het verlies mag Groningen door naar de Europese play-offs.

De laatste wedstrijd van dit Eredivisieseizoen voor FC Emmen, was ook de laatste wedstrijd voor Deense spits Nicklas Pedersen. Pedersen liep in februari een gescheurde kruisband op en moet hierom zijn voetbalcarrière beëindigen.

Foto's: Gerrit Rijkens