Finalisten Drèents Liedtiesfestival 2019 bekend

11 mei 2019 12:03

ASSEN - De tien finalisten van het Drèents Liedtiesfestival zijn bekend. Ruim twintig inzendingen kwamen bij organisator Stichting Reur binnen.

Finalisten
- Edwin Bos - Stukkie bij beetie (Schoonebeek)
- Bertine Snippe - In de leite (Hardenberg)
- Anna Westerling - Spiet (Coevorden)
- Annemiek Goelema - Wie aj bent (Nieuwlande)
- Kelly Valke - Straaln (Zwartemeer)
- Marsha Boes - Nei begun (Groningen)
- Bert Hilberts - Hunebed Highway (Schoonebeek)
- Jolien Dijkstra - Wat west hef (Westerbork)
- Jaap Lamfers - Jaank Naor Joe (Emmer-Compascuum)
- Leon Moorman - Knooin (Barger-Compascuum)

Oude bekenden
Bij de finalisten zien we ook oude bekenden, zoals Jaap Lamfers die voor Van Goede Grond het nummer Zuidoost-Drent uitbracht. Anna Westerling werd vorig jaar de laatste HandelsMISS van Coevorden. Ook Annemiek Goelema is een oude bekende, zij deed al eerder mee aan het Drèents Liedtiesfestival, evenals Bertine Snippe en Marsha Boes. Maar ook achter de schermen zien we oude bekenden. Zo is het liedje Straaln geschreven door Roy Keuter en Rowdy Prins en het nummer Nei Begun schreef Marsha Boes samen met Robin Muilwijk.

De finale is op 22 juni 2019 in het Atlas Theater in Emmen. De tien finaleliedjes worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit radio-dj Bert Haandrikman, Groningstalige zangeres Marlene Bakker en voorzitter van Stichting Reur Edwin Jongedijk die eveneens zanger is. Het publiek kan via sms meestemmen.

De winnaar krijgt 2.000 euro voor het uitbrengen van het nummer. Daarnaast mag hij of zij namens het Nedersaksisch meedoen aan het Europees Songfestival voor Minderheidstalen op SUNS EUROPE in het Italiaanse Udine.