Extra geld voor zwembaden en sporthallen

EMMEN - De gemeente Emmen stelt €100.000 beschikbaar voor achterstallig onderhoud van twee openluchtzwembaden en twee sporthallen. Het geld komt uit de knelpuntenpot voor sportaccommodaties. Met deze bijdrage kunnen de stichtingen het noodzakelijke onderhoud uitvoeren.

In de knelpuntenpot zat de afgelopen jaren steeds €100.000. Vanaf volgend jaar is er jaarlijks €180.000 beschikbaar voor achterstallig onderhoud van sportaccommodaties. Het bedrag wordt de komende jaren hoger omdat de accommodaties verouderen en daardoor meer onderhoud nodig hebben. Het beschikbare geld wordt in goed overleg met de stichtingen verdeeld.

Dit jaar gaat het om:

Zwembad Emmer-Compascuum
De warmtepompen voor het zwembad in Emmer-Compascuum zijn afgeschreven en aan vervanging toe. Het zwembad krijgt hier €30.000 voor.

Sporthal Nieuw-Weerdinge
Er moet een nieuw dak op de sporthal in Nieuw-Weerdinge. De kosten hiervoor bedragen €60.000. Omdat de stichting Sporthal Nieuw-Weerdinge dit geld niet heeft wordt hier dit jaar €35.500 voor gereserveerd. Uit het budget van volgend jaar komt de overige €24.000 zodat er in 2020 een nieuw dak op de hal kan.

Zwembad de Wiekslag Weiteveen
Ook het zwembad in Weiteveen heeft onderhoud nodig. Het bad krijgt een nieuwe coating en er komt een nieuwe pomp. De kosten voor de coating zijn €10.000 en voor de pomp €15.000.

Sporthal Erica
De sporthal in Erica krijgt geld voor het onderhoud van de kleedkamers. De plafonds worden geschilderd, de muren opgeknapt en er komen nieuwe radiatoren. Voor deze werkzaamheden is €9.000 beschikbaar.