Emmen krijgt Regenboogfestival op 27 juli

04 april 2019 16:44

EMMEN - Emmen krijgt een Regenboogfestival. (Foto: Richard Broekhuijzen)

Dat hebben Wesly Struik en Angelo Wensing namens stichting Cocoloco donderdagmiddag tijdens een persconferentie in Hotel ten Cate in Emmen bekendgemaakt.

Roze flamingo's

Zaterdag 27 juli worden het Marktplein en het Raadhuisplein domein van dit nieuwe festival. Volgens de organisatoren wordt het een evenement waarbij lhbt’ers en alle tolerante mensen welkom zijn om samen feest te vieren. Zo kan er onder andere heerlijk gedobberd worden op grote roze flamingo's, kan er worden gepicknickt op het Raadhuisplein, komt er een Drag Queen Bingo, een silent disco en een schuimparty. Verder zijn er optredens van diverse artiesten, waaronder Berget Lewis en Raffaëla Paton.

Regenboogvlag

Als PR-stunt is afgelopen maandag de gevel van Hotel ten Cate veranderd in een enorme regenboogvlag.

De regenboogvlag is een symbool voor de lhbt-gemeenschap (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) en dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De organisatie vindt dat er in Emmen, als regenbooggemeente, nog wel wat werk te verzetten valt als het aankomt op de acceptatie van lhbt’ers. Het Regenboogfestival moet daar een eerste stap in worden.

#IKVALOP...

Op wie val jij eigenlijk? Jongens, meisjes, blauwe ogen, blond haar? Iedereen heeft wel bepaalde kenmerken die zijn of haar gedroomde partner moet hebben. Om dit onder de aandacht te brengen introduceert stichting Cocoloco #IKVALOP…

#IKVALOP… kan gebruik worden op social media kanaal om te laten zien dat het normaal is om jezelf te zijn. Laten zien wie je wil zijn en dat je je niet anders hoeft te gedragen omdat anderen dat beter bij je vinden passen.

Verder riepen Struik en Wensing bedrijven en instellingen op om dit nieuwe festival te ondersteunen in welke vorm dan ook.

Alle informatie kan gevonden worden via de website www.regenboogfestivalemmen.nl.


Foto: Wiebe Veenstra


Foto: Wiebe Veenstra