Het eerste lustrum van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit is afgesloten

GROLLOO - Op zaterdag 23 maart is de kleine Moere cross gelopen, de afsluitende loop van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. Een record van ruim 1650 deelnemers heeft aan het crosscircuit 2018-2019 deelgenomen.

De kleine Moere en haar omgeving waren het decors voor de afsluitende loop van het Geopark Hondsrug crosscircuit. In de dagen voor de loop was het parcours behoorlijk opgedroogd. Op de dag zelf was het ook prima loopweer, vandaar dat ruim 200 lopers aan de start stonden van de Kleine Moere cross in Grolloo.

Zij kregen een afwisselend parcours voor de kiezen: na de start eerst een relatief vlak stuk door het bos rondom de Kleine Moere, gevolgd door een paar kleine heuvels. Vervolgens ging men langs slingerpaadjes naar de grote Moere, en weer terug richting de kleine, om daar aan het einde van de ronde nog een paar pittige heuvels voorgeschoteld te krijgen. Daarna was het nog een ronde, of onder het klimpark door naar de finish bij de nieuwe boomhut van Joytime. Gedurende de loop liet de zon zich ook steeds meer zien.

De volwassenen gingen voor 2 rondes, totaal ca 8,8 kilometer.

De junioren liepen 1 ronde van ca 4,5 kilometer.

De wedstrijd bij de junioren werd gewonnen door Elin Slagt en Edwin Moes.

Bij de volwassenen werd Raimond Boom van der en Lisanne Langerijs de winnaars.

Na afloop van de Kleine Moere Cross werd het overall klassement van het crosscircuit opgemaakt en werden de bijbehorende prijzen uitgereikt.

Voor de deelnemers die aan 4 of meer van de crossen van het circuit hadden meegedaan, had de organisatie nog een aantal aanmoedigingsprijzen in petto. Met de Kleine Moere cross wordt de 5e editie van het Geopark Hondsrug crossciruit afgesloten.

Foto verantwoording: Frederiek Dilling