Ook veel stemmen Forum voor Democratie in Zuidoost-Drenthe

REGIO - Ook in Zuidoost-Drenthe heeft Forum voor Democratie veel stemmen gekregen in de Provinciale Statenverkiezingen.

Dat blijkt uit de voorlopige verkiezingsuitslagen van de gemeenten Coevorden en Emmen.

In Coevorden blijft VVD met ruim 16 procent van de stemmen de grootste partij. Forum voor Democratie (FvD) eindigt als tweede met 14 procent van de stemmen. CDA werd derde en PvdA vierde. 58,27 procent van de inwoners van de gemeente Coevorden bracht een stem uit.

In de gemeente Emmen kwam PvdA met 17,9 procent als grootste partij uit de bus. Forum voor Democratie (FvD) kreeg 17,1 procent van de stemmen. De derde partij in Emmen is de PVV met 11,83 procent van de stemmen. CDA is met 11,08 procent de vierde partij. Het opkomstpercentage in de gemeente Emmen is ruim 54 procent.

In de overige Drentse gemeenten was FvD ook een grote winnaar. VVD, PvdA en CDA hebben moeten inleveren. De voorlopige zetelverdeling in het Drents Parlement is 6 zetels voor VVD, PvdA en FvD. CDA verliest 1 zetel en komt op 5 zetels. GroenLinks behaalt winst en stijgt van 2 naar 4 zetels. Voor ChristenUnie, SP en PVV zijn er ieder 3 zetels te verdelen. D66 verliest flink en gaat van 4 naar 2 zetels. Partij voor de Dieren, 50Plus en Sterk Lokaal krijgen ieder 1 zetel.

Foto: Gemeente Coevorden