Gekleurd Grijs in Coevorden en Emmen

REGIO - Onder de titel 'Gekleurd Grijs in Actie!’ openen zo’n 80 theaters, musea, kunstenaars, orkesten, muziek- en kunstencentra in Drenthe in april hun deuren speciaal voor senioren. De organisaties bieden een breed scala aan creatieve activiteiten, voorstellingen en tentoonstellingen.

Activiteiten in Emmen
Emmen won in 2018 de titel Age Friendly Cultural City. Dit betekent dat de gemeente senioren stimuleert deel te nemen aan culturele activiteiten. Dit jaar worden weer veel activiteiten voor hen georganiseerd. In woonwijkcentrum Holdert wordt een muzikale soosmiddag georganiseerd en zowel in Nieuw-Weerdinge, Emmer-Compascuum en in Roswinkel wordt De Gouden Jaren Quiz gespeeld mét livemuziek en Nederlandstalige liedjes. Zelf zingen kan elke maandagmiddag met popkoor Vlinderkoor in ’t Bargermeertje in Emmen. In Het Brinkenhoes in Emmen gaan op 15 april de voetjes van de vloer bij een workshop volksdansen.

Het Atlas Theater biedt twee voorstellingen tegen een speciaal tarief. Centrum Beeldende Kunst organiseert geheel verzorgde rondleidingen door de expositie en Museum Collectie Brands organiseert activiteiten rond de toverlantaarn en diverse workshops waarbij (klein)kinderen ook van harte welkom zijn.

In de Centrale Bibliotheek Emmen geeft Peter Veen een workshop schrijven en vertelt buurtsportcoach Petra van den Bosch hoe we het brein fit kunnen houden. Het Gilde biedt niet alleen een fietstocht door de omgeving van Emmen, maar ook een workshop handmatig boekbinden. Bij Yoga Priya kan kennis worden gemaakt met stoelyoga en in het atelier van de Amateur Kunstenaars Emmen kunnen deelnemers onder begeleiding schilderen, boetseren of edelsmeden. Ook Kreakracht, Stichting De Cocon, De Rode Deur, Boetiek Creatiek, Stichting De Spiker, Bibliotheek Nieuw Amsterdam en DrukDruk bieden volop activiteiten.

Activiteiten in Coevorden
Openluchtmuseum Ellert en Brammert biedt elke dinsdag en donderdag in april een reuzenarrangement, inclusief lunch. Met dit arrangement kunnen bezoekers kennis maken met het leven van de inwoners van Drenthe in het verleden. Een activiteit die zeer geschikt is voor grootouders en (klein)kinderen.

In Theater Hofpoort speelt Toneelgroep Het Volk op zondag 7 april de voorstelling ‘Het vermoeden van Poincaré’, waarin twee heren zijn ingesneeuwd in een alpenchalet. Ze worden gedwongen elkaar beter te leren kennen, wat gepaard gaat met humor, zang, en geestige dialogen.

Festival
Op zaterdag 20 april 2019 vindt het gratis toegankelijke Gekleurd Grijs Festival plaats in Diever. Een festival voor jong en oud, met muziek, theater, dans, workshops, exposities en een gezellige festivalmarkt.

Gekleurd Grijs is een project van Stichting Kunst & Cultuur (K&C). Met Gekleurd Grijs wil K&C zoveel mogelijk senioren stimuleren op pad te gaan naar voorstellingen, rondleidingen, tentoonstellingen en actief deel te nemen aan workshops. Meedoen aan kunstzinnige en creatieve activiteiten verbindt, brengt levensvreugde en is goed voor de gezondheid, het welbevinden en de persoonlijke ontwikkeling, meent de organisatie.

De exacte data, tijden en kosten van alle activiteiten in de provincie zijn te vinden op de website www.gekleurdgrijs.nl of in het programmaboekje dat onder andere bij bibliotheken en welzijnsorganisaties te verkrijgen is. Senioren kunnen voor verschillende activiteiten gebruik maken van de service van deur tot deur van Stichting Vier het Leven.

Foto: Pers Gekleurd Grijs