Weekschijf voor Morgendust

WEEKSCHIJF – Morgendust is een band uit Zwolle, met Drentse roots. Hun muziek is vooral herkenbaar als de poprock uit de jaren ’80, maar dan in een modern jasje. De komende week is hun nieuwe single ‘Storm Will Come’ te horen als ZO!34-weekschijf.

Frontman en leadzanger Marco de Haan startte in 2018 samen met Iwan Blokzijl met het schrijven van nieuwe nummers. Ze kenden elkaar al van de electrorockband Soulstar en wilden eens een andere richting op. De Haan is van oorsprong drummer, maar Blokzijl dacht dat nummers schrijven en zingen hem ook wel zou passen.

“Het is, zoals dat vaker gebeurt, een kruisbestuiving van bands”, aldus De Haan. Toen Blokzijl en De Haan een aantal nummers hadden klaarliggen werd het toch wel erg interessant voor de mannen om weer een nieuwe band te vorm. “Toen kwam dus weer dat vingertje van ‘ah ik ken nog wel een gitarist’ of ‘ik ken nog wel een…’.”

Inmiddels bestaat de band uit leadzanger en gitarist Marco de Haan uit Diever, gitarist en zanger Ron van Kruistum uit Diever, toetsen en zanger Iwan Blokzijl uit Hoogeveen, bassist en zanger Dario Podzderski en drummer Job Noordmans. De Haan: “We vinden onze oorsprong in Drenthe, maar wonen al jaren in Zwolle.”

Na de debuutsingle 'Storm Will Come', zal eind deze maand de tweede single 'Kind Of Blues' uitkomen. "Het is meer een popliedje, meer FleetwoodMac-achtig." Ook in de lente zal nog een single uitkomen. In september volgt waarschijnlijk de ep-release in poppodium Hedon in Zwolle.

‘Storm Will Come’ van Morgendust is de hele week te horen als weekschijf. Elke zaterdagochtend rond 10.45u wordt in het radioprogramma ZO! Op Zaterdag een regionale artiest geïnterviewd over zijn of haar nieuwe nummer en verrast met de titel weekschijf. Het interview met Marco de Haan van Morgendust is terug te luisteren via www.zo34.nl/gemist, vanaf 0:46:12.

Morgendust is te volgen via hun website, Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en natuurlijk via Spotify.