FC Emmen wint van ADO met 3-2

11 februari 2019 11:03

VOETBAL - FC Emmen won de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-2. Hiermee belandt de club op de veertiende plek in de eredivisie met 24 punten uit 21 duels.

FC Emmen begon de wedstrijd sterk en binnen zes minuten werd het al 1-0. Een bal van Stef Gronsveld werd binnengetikt door Alexander Bannink. Voor de aanvallende middenvelder was dit zijn vierde treffer van dit seizoen. In de 24e minuut kreeg aanvaller Sven Braken de bal van Caner Cavlan, waardoor het 2-0 werd.

Wat Emmen tijdens de eerste helft presteerde, leek na de rust niet meer te lukken. ADO Den Haag wisselde in de rust twee keer en maakte het lastig voor FC Emmen. Dit werd helemaal bevestigd toen de derde Haagse invaller John Goossens de bal in de rebound achter Kjell Scherpen schoot, het werd 2-1. Vervolgens leek ADO Den Haag op dreef en zo'n tien minuten voor tijd maakten Becker en Necid het 2-2.

De Emmense club heeft de kans gegrepen om te winnen, Anco Jansen haalde vanaf 25 meter uit in de laatste twee minuten en zette de Oude Meerdijk in vuur en vlam toen hij het 3-2 maakte.

Foto's: Gerrit Rijkens
Bron: RTV Drenthe