Weekschijf in handen van AOSEM

WEEKSCHIJF - De Drentse band AOSEM ontstond in 2017 toen zanger en gitarist Harmen Boels, bassist Hilko Stoffers en gitarist Erik Koerts de koppen bij elkaar staken. Van oorsprong een band die zowel Drentstalige als Engelstalige muziek brengt, vandaar de bandnaam die te duiden is als 'aosem', Drents voor lucht, maar ook klinkt als het Engels 'awesome'. Toch bleek het Drents de mannen meer te liggen en dat is te horen in hun nieuwe single Terug.

De Nedersaksische Roots-Americana band deed in 2017 en 2018 mee aan het Drèents Liedtiesfestival met respectievelijk 'Voorbij' en 'Wat deed ik verkeerd'. Sinds 2018 wordt AOSEM aangevuld met toetsenist Arnoud van Loo, drummer Lex Bekink en Rob Groenwold op gitaar en mandoline.

Het nummer zou van oosprong 'Naor Huus' heten en lag al een poosje klaar om uitgebracht te worden. Opeens kwamen De Troebadoers met 'Noar Hoes' en Léon Moorman met 'Naor Huus' en werd de single van AOSEM omgedoopt tot 'Terug'. De nieuwe single is een voorproefje van de ep die in maart uitgebracht zal worden. Ook volgt kort daarna nog een album. Genoeg van AOSEM om naar uit te kijken dus!

'Terug' van AOSEM is de hele week te horen als weekschijf. Elke zaterdagochtend rond 10.45u wordt in het radioprogramma ZO! Op Zaterdag een regionale artiest geïnterviewd over zijn of haar nieuwe nummer en verrast met de titel weekschijf. Het interview met Hilko Stoffers van AOSEM is terug te luisteren via www.zo34.nl/gemist, vanaf 0:42:02.

OASEM is te volgen via hun website, Facebook, Instagram, YouTube en natuurlijk via Spotify