Weekschijf voor Zwolse MILO

WEEKSCHIJF - De Zwolse band MILO bestaat uit leadzanger Milo Groenhuizen, basgitarist Wouter Hidding, drummer Sjoerd de Vries en toetsenist Max Kerkhof. Vrijdag 1 februari brachten ze hun single 'Hard As Nails' uit tijdens hun releaseparty in Zwolle.

Basgitarist Wouter Hidding is geen onbekende in de Emmense muziekscene, tot voor kort zat hij als basgitarist bij de Emmense band Toycar Taxi, samen met onder andere Lenard Davers - zoon van Skik-drummer Marlen Davers. Hidding geeft aan afscheid genomen te hebben van de band omdat de jongens muzikaal uit elkaar gegroeid zijn, maar de vriendschap blijft.

Sinds twee jaar maakt Hidding onderdeel uit van alternatieve poprockband MILO. Samen brachten ze in 2018 hun eerste EP 'No Man's Land' uit, opgenomen in het Utrechtse studio Kytopia van muzikant Kyteman. De nieuwe single brengt ook een nieuwe sound van de band. Waar MILO bij de vorige EP vooral een live sound wilde brengen, heeft 'Hard As Nails' een dikker geluid aldus Hidding. Naar eigen zeggen is het een nummer vergelijkbaar met muziek van onder andere Crowded House en Radiohead. Het nummer is geschreven door zanger Milo en verteld over iets wat telkens maar niet lukt en de kunst om dan toch te blijven volhouden.

'Hard As Nails' van MILO is de hele week te horen als weekschijf. Elke zaterdagochtend rond 10.45u wordt in het radioprogramma ZO! Op Zaterdag een regionale artiest geïnterviewd over zijn of haar nieuwe nummer en verrast met de titel weekschijf. Het interview met Wouter Hidding van MILO is terug te luisteren via www.zo34.nl/gemist, vanaf 0:46:18.

MILO is te volgen via zijn website, Facebook, Instagram, YouTube en natuurlijk via Spotify.