LIVEBLOG: Sportverkiezing gemeente Emmen 2018

EMMEN - De achttiende editie van de sportverkiezing van gemeente Emmen wordt dit jaar voor het laatst gehouden in het Fletcher Hotel in Emmen. Tijdens de sportverkiezing zullen de Sportvrijwilliger van het jaar, Sport Promotieprijs, Sporttalent, Sportman, Speciale juryprijs, Sportvrouw en Sportploeg van 2018 worden verkozen. De winnaars van deze categorieën worden automatisch genomineerd voor het Sportgala Drenthe op 11 maart waar ze de gemeente Emmen zullen vertegenwoordigen.

20.05uur - Opening door geluidstoonkunstenaar Niek Boes

20.35uur - Welkomstwoord door presentatrice Judith Regendorp
De jury wordt voorgesteld. Voorzitter Henk Kuhl, Hilly de Lange-Gankema en John Schiphouwer. Ook stelt Regendorp assistente en Miss Klazienaveen, Zoë Hartman voor.

20.40uur - Openingstoespraak door sportwethouder René van der Weide
Wethouder Van der Weide heeft sinds mei afgelopen jaar sport in zijn portefeuille en staat daarmee voor de eerste keer op het podium tijdens de sportverkiezing van gemeente Emmen.

20.44uur Sportvrijwilliger van het jaar 2018
Gemeente Emmen is sponsor van de categorie Sportvrijwilliger, wethouder Van der Weide reikt de bokaal uit.

Genomineerden:
Mia Hendriks - Stichting Paardrijden voor Gehandicapten in Emmen
Ben Rolink - SC Erica
Peter Roos - DZOH
Patrick Staats - Judovereniging Vos
Edgar Voortman - COVS HZOD

De titel gaat naar Edgar Voortman! Hij wordt door de jury een getalenteerd vrijwilliger van de Scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost-Drenthe genoemd en zet zich al jaren in voor de voetbalarbitrage. Al op 20-jarige leeftijd floot hij op hoog niveau voetbalwedstrijden maar moest vanwege een blessure hiermee stoppen. Ook was hij voorzitter van de scheidsrechterscoördinatoren KNVB van de Provincie Drenthe en is hij ruim tien jaar betrokken bij de aanstelling van arbiters tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Volgens de jury een groot voorbeeld voor velen en een bevlogen vrijwilliger.

20.54uur - Optreden door Hannah Mae uit Weerdinge, begeleid door Mark Kiers op gitaar

21.15uur - Sport Promotieprijs 2018
Sport Pers Bureau Emmen is categoriesponsor en reikt de prijs uit. De prijs gaat naar Judovereniging Vos uit Klazienaveen. De jury heeft dit besloten omdat de vereniging jaarlijks het Open Drents Judo Kampioenschap organiseert, dit kampioenschap is internationaal bekend en is daarmee ook goede promotie voor de gemeente. Voorzitter en trainer van de vereniging, Jacob Vos, neemt de prijs in ontvangst en is volgens de jury ook grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de vereniging.

21.23uur - Sportploeg 2018
Genomineerden:
DTK’70 - tafeltennis
FC Emmen - voetbal
E&O A-jeugd - handbal
Runderuiters - paardensport
Navique/SVBO - handbal
WKE ‘16 - voetbal



FC Emmen is in verband met de wedstrijd tegen VVV Venlo niet aanwezig, evenals DTK'70. FC Emmen is winnaar van de titel Sportploeg van het jaar 2018! Juryvoorzitter Henk Kuhl reikte samen met Bennie Wolbers persoonlijk de prijs uit aan het Emmer voetbalteam aan de vooravond van de sportverkiezing. Volgens de jury betrof de winnaar dit keer geen moeilijke keus. FC Emmen is namelijk de eerste Drentse club die zich plaatste in de Eredivisie. De mannen plaatsen zich met de titel Sportploeg van het jaar 2018 van de gemeente Emmen ook voor de titel Sportploeg van het jaar 2018 van Drenthe.

21.35uur - Optreden door Joyce ter Haar

21.55uur - Sportman 2018
Genomineerden:
Lars Boerrigter - turnen
Theo Fuhler - triathlon
William Kruit - motorsport
Kjeld Nuis - schaatsen
Egbert Zijlstra - atletiek

Sportman van het jaar van de gemeente Emmen is geworden schaatser Kjeld Nuis! Hij kon helaas niet aanwezig zijn. Nuis werd kreeg vorig jaar de nationale titel Sportman van het jaar 2017 en won ook al meerdere keren de titel Sportman van de gemeente Emmen.

22.05uur - Speciale Juryprijs 2018
De Speciale Juryprijs gaat naar Hendrikus Velzing, bekend van Hurry-Up maar ook van tafeltennis. De juryprijs is een verrassingsprijs en wordt uitgedeeld aan diegene die zich op een positieve manier in de lokale sportwereld laat zien. Velzing nam een poos geleden afscheid van Hurry-Up maar stond weer klaar voor de handbalclub uit Zwartemeer toen dat nodig was, dit was voor de jury genoeg teken van zijn betrokkenheid en bevlogenheid voor de Emmense sport.

22.20uur - Optreden door Helemaal Hollands

22.50uur - Sportvrouw 2018
Genomineerden:
Myrte van Dijk - golfen
Janien Lubben - triatlon
Britt Gommel - karate
Luna Jonkers - wintertriathlon
Mieke Kuilder - atletiek

Luna Jonkers kan vanwege ziekte niet aanwezig zijn en wordt vertegenwoordigd door haar vader. De titel gaat naar Janien Lubben! Begonnen met judo, maar inmiddels liefhebber van de triathlon. In 2018 behaalde ze nationale en internationale prestaties. Zo werd ze onder andere winnaar in haar leeftijdsgroep bij de triathlon van Almere evenals bij IRONMAN in Hamburg.

23.00uur - Sporttalent 2018
Genomineerden:
Colin Bes - zwemmen
Bjorn Bernsen - kickboksen
Kevin Lasker - darten
Floor Maats - judo
Kevin Robben - turnen

De 16-jarige kickbokser Bjorn Bernsen uit Zwartemeer is door de jury verkozen tot Sporttalent 2018 van de gemeente Emmen. Vlak voordat hij op de sportverkiezing was, was hij aanwezig op het Duitse open kampioenschap in Bielefeld waar hij goud won in de volwassen klasse! Dit betekent dat hij ook naar het EK Kickboksen mag.

23.10uur - Afsluiting

Foto's: Wiebe Veenstra & Mariëlle Hensums