SamenLoop voor Hoop Coevorden schenkt deel opbrengst aan Sigrid's Garden

EMMEN / COEVORDEN – De opbrengst van de SamenLoop voor Hoop Coevorden was maar liefst € 92.951,57. Het grootste gedeelte hiervan ging naar KWF Kankerbestrijding, tien procent van de opbrengst was bestemd voor Sigrid's Garden: € 9295,15.

Vrijdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van inloophuis Sigrid's Garden in Emmen overhandigden Aleida Muis en Trea Smit namens het bestuur van de SamenLoop voor Hoop Coevorden de cheque.

Sigrid's Garden is een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en familie en/of vrienden. Het bestond onlangs tien jaar. Het inloophuis is opgericht door Christa Jongkind en Jaap Boer na het overlijden van hun dochter Sigrid. Tijdens haar ziekte haar ziekte had Sigrid behoefte aan steun bij lotgenoten, waar toen weinig mogelijkheid voor was. Na het overlijden van Sigrid hebben Christa en Jaap als herinnering aan hun dochter Sigrid's Garden opgericht.

Het inloophuis richt zich op het leveren van bijdragen aan de kwaliteit van leven van (ex)kankerpatiënten en hun familie en/of vrienden. De vrijwilligers van Sigrid's Garden zorgen voor een prettige en open sfeer in het huis en bieden begeleiding en een luisterend oor voor de gasten. Zij zijn speciaal opgeleid voor hun taak in het inloophuis en hebben ieder hun eigen ervaring met kanker.

Behalve creatieve activiteiten en lezingen organiseert het inloophuis tal van andere activiteiten, zoals yoga, mindfulness of ander geestelijk ontspannende activiteiten. Ze worden gegeven door begeleiders die gewend zijn om te werken met mensen met kanker.

Foto: Esselien de Groot