Weekschijf voor Jason Staal

WEEKSCHIJF - Jason Staal uit Assen bracht afgelopen week zijn nieuwe single 'Bijna Daar' uit. Jason is geen vreemde binnen de muziekwereld, hij was namelijk bijna vijftien jaar te horen als de zanger van de Asser band Asman. Nadat de band in 2015 uit elkaar ging, begon Jasons solocarrière.

In 2017 resulteerde dit in het album "Daggedachten" en 26 januari wordt in De Nieuwe Kolk in Assen zijn nieuwe album "Nachtgedachten" gepresenteerd. "Nachtgedachten" is iets donkerder dan het eerste album, in de zin van diepgaandere teksten en melancholise muziek. Ook zijn er al plannen voor een derde album en een unplugged album.

De single 'Bijna Daar' vertelt over een teleurstellende gebeurtenis in je leven waarin je het gevoel hebt jezelf te verliezen, maar toch probeert de draad weer op te pakken hoewel je daar eigenlijk nog niet helemaal aan toe bent. Toch klinkt het niet als een donker nummer, maar doet het eerder denken aan een fijn luisterliedje in de stijl van Acda & De Munnik. Naast Jason zijn ook onder andere Isa Zwart en Iris Kroes te horen in 'Bijna Daar' en zongen zij elk een duet met hem die te vinden zijn op het nieuwe album.

'Bijna Daar' van Jason Staal is de hele week te horen als weekschijf. Elke zaterdagochtend om 10.45u wordt in het radioprogramma Tussenstation een regionale artiest geïnterviewd over zijn of haar nieuwe nummer en verrast met de titel weekschijf. Het interview met Maarten Righarts is terug te luisteren via www.zo34.nl/gemist, vanaf 0:41:55.

Jason Staal is te volgen via zijn Facebook-pagina en zijn website.