Before The Drop pakt weekschijf

WEEKSCHIJF - Rond de feestdagen bleef het stil rond de regionale artiesten, maar op 4 januari bracht post-indie band "Before The Drop" haar debuutsingle 'One Chance' uit. Dit leverde ze de ZO!34-weekschijf op.

'One Chance' gaat over de allerlaatste poging, net voordat je opgeeft. Juist die laatste poging brengt je soms weer tot nieuwe inzichten. "Before The Drop" is op een bijzondere manier ontstaan. Gitarist Maarten Righarts uit Emmen is geen onbekende naam in de regionale muziekscene. Naast "Before The Drop", speelt hij ook in de Drentse rockband "We Fall Slowly". Tijdens een optreden van "We Fall Slowly", was ook gitarist Jan Joris Sportel aanwezig. Hij vond de muziek van de Drentse rockband tof maar vond de harde stem van de zanger maar niets, zo vertelde Maarten Righarts aan ZO!34. Zo werd de eerste stap voor "Before The Drop" gezet.

Righarts had nog een aantal nummers liggen, die te rustig waren voor "We Fall Slowly" maar wel geschikt zouden kunnen zijn voor een band met rustigere muziek. Om die band te kunnen vormen, vroeg Righarts aan het label van "We Fall Slowly", of zij nog potentiële bandleden wisten. Het Limburgse label RVPrecords wordt gerund door Twan Bakker, die aangaf zelf interesse te hebben om als drummer de band aan te vullen. Ook wist hij nog twee andere artiesten en met Marlouk Basten en Rob Dokter op zang was de samenstelling van de band compleet.

Ook is er een videoclip bij de kersverse single, door eveneens Drents talent Iris Sijbom. Zij werkte al eerder samen met Righarts voor "We Fall Slowly". De clip is hier te bekijken.

'One Chance' van "Before The Drop" is de hele week te horen als weekschijf. Elke zaterdagochtend om 10.45u wordt in het radioprogramma Tussenstation een regionale artiest geïnterviewd over zijn of haar nieuwe nummer en verrast met de titel weekschijf. Het interview met Maarten Righarts is terug te luisteren via www.zo34.nl/gemist, vanaf 0:42:05.

"Before The Drop" is te volgen via Facebook. Al op 1 februari komt de volgende single genaamd "Someday" uit, in september wordt het debuutalbum verwacht.