FC Emmen wint van FC Groningen

GRONINGEN - FC Emmen heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van FC Groningen. Tijdens de uitwedstrijd in de Euroborg scoorde Nicklas Pedersen tweemaal voor de Emmenaren in de slotfase.

Groningen begon sterker aan de wedstrijd en kreeg de beste kansen. De Groningers stuitten echter op Kjell Scherpen die goed in de weg lag en een vrije bal van Handwerker uit de kruising ranselde. In het tweede deel van de eerste helft kwam Emmen terug in de wedstrijd. Kansen voor Cavlan en Bijl gingen echter niet richting doel.

In de tweede helft heeft FC Emmen in eerste instantie niet veel te vertellen. Na een uur spelen worden de Drenten gevaarlijk. Jansen komt twee keer op een gevaarlijke plek in balbezit, maar weet niet af te ronden.

Zo'n twintig minuten voor tijd wordt Groningen weer gevaarlijk. Er wordt een paar keer slap verdedigd door de Emmenaren waardoor de bal lang in het strafschopgebied blijft hangen. Met kunst en vliegwerk houdt Emmen het doel schoon. Dat duurt tot de 87ste minuut. Dan kopt Mahi een voorzet van invaller Mendes Moreira binnen en lijkt de wedstrijd gespeeld.

FC Emmen zoekt meteen na de tegentreffer de aanval via invaller Nicklas Pedersen. Hij troeft zijn directe tegenstander af en schiet de bal achter Sergio Padt. Daarmee is de sensationele slotfase nog niet ten einde, want Nicklas Pedersen wordt nogmaals in stelling gebracht. Een voorzet wordt door Tim Siekman met het hoofd teruggelegd op de Deen die simpel binnenkopt en het uitvak in extase brengt.

Bron: RTV Drenthe

Foto's: Gerrit Rijkens