Joris' Kerstboom bezoekt Emmen

EMMEN – Joris Linssen van Joris’ Kerstboom, een televisieprogramma op KRO-NCRV, maakt op donderdagavond opnames in de Grote Kerk te Emmen. Het programma maakt in het hele land opnames van mensen die een verhaal vertellen over een voor hen bijzonder persoon.

In de regio Emmen doet de wensboom van de drie Rotary Clubs uit Emmen dienst als Joris’ Kerstboom. Men kan hier een (wens-)kerstbal kopen waar ze een foto of wens in kunnen stoppen, welke wordt opgehangen in de wensboom. In de Grote Kerk in Emmen kunnen mensen hun verhaal vertellen over de foto of wens die ze in de kerstbal hebben gestopt. Hier worden opnames van gemaakt waarvan enkele worden uitgezonden in Joris’ Kerstboom op 23 december.

De grote kerstboom die dienst doet als wensboom staat dit jaar op het plein voor het Glazen Huis Emmen. Het fungeert als ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren.

Bij de stand van de Rotary clubs op het plein van het Glazen Huis kunnen (wens-)kerstballen worden aangeschaft voor in deze kerstboom. De opbrengst hiervan gaat naar stichting Het Vergeten Kind.