Glazen Huis Emmen voor Het Vergeten Kind

EMMEN - Het Glazen Huis Emmen is van 13 t/m 16 december 2018 weer te vinden op de stadsvloer van Emmen.

ZO!34 en het Drenthe College organiseren de zevende editie van het Glazen Huis Emmen. Dit jaar gaat de opbrengst van het Glazen Huis Emmen naar Stichting Het Vergeten Kind.

Het Vergeten Kind zet zich in voor kwetsbare kinderen en jongeren die in een onveilige of instabiele thuissituatie in Nederland leven. Door ze te horen, te zien en ze een stem te geven, laat de stichting die kinderen weer kind zijn. Ook in Zuidoost-Drenthe wonen kinderen die verwaarloosd of mishandeld worden, met grote gevolgen voor de rest van hun leven. Nederland telt ruim 100.000 vergeten kinderen, in de provincie Drenthe gaat het om 9.000 kinderen. Met de opbrengst van het Glazen Huis Emmen, kan Het Vergeten Kind deze kinderen helpen om zich goed te ontwikkelen en volwaardig mee te doen in de maatschappij. Dit doen zij door middel van bijvoorbeeld vakantiekampen, opvanglocaties en gezinsvervangende huizen. Het geld dat door de inwoners van Zuidoost-Drenthe wordt ingezameld voor het Glazen Huis Emmen, probeert Stichting Het Vergeten Kind specifiek te besteden aan initiatieven in Drenthe.

In het Glazen Huis Emmen wordt vier dagen lang live radio en televisie gemaakt op streekomroep ZO!34. Bezoekers kunnen tegen betaling voor het goede doel muziek aanvragen en meedoen aan leuke activiteiten rondom het Glazen Huis Emmen. Ook kan er geboden worden op leuke items op de online veiling via www.glazenhuisemmen.nl/veiling.