Kerstsingle Tangarine nieuwe weekschijf

WEEKSCHIJF - Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks uit Assen. Al sinds 2008 zijn ze actief en zeker sinds hun bijdrage aan De Wereld Draait Door als huisband zijn ze in Nederland alom bekend. In november bracht Tangarine het kerstnummer 'Don't Turn Off The Lights (It's Christmas)' uit, die de komende week te horen is als ZO!34-weekschijf.

In augustus brachten ze al het album 'Because Of You' uit, wat een lastige situatie met zich meebracht. Doordat Sander net vader was geworden en Arnout net was gescheiden, zaten beide broers voor het eerst in een compleet andere fase in hun leven. Dat bracht ook bij het schrijven van de nummers moeite met zich mee, omdat ze zich beiden anders voelden.

Bij het nummer 'Don't Turn Off The Lights (It's Christmas)' draait het vooral om dat ze zouden willen dat het gevoel dat bij Kerst hoort, er vaker zou zijn. Dat is te horen in het couplet waar ze zingen: 'How I wish that everyday could be like Christmas.'

Arnout Brinks vertelde in een radio-interview zaterdagochtend op ZO!34 dat de broers al in september Kerst vieren om in de stemming te komen voor het schrijven van de nummers. Op deze manier schrijven ze ieder jaar een kerstnummer, hoewel ze die niet ieder jaar uitbrengen.

'Don't Turn Off The Lights (It's Christmas)' van Tangarine is de hele week te horen als weekschijf. Elke zaterdagochtend om 10.45u wordt in het radioprogramma Tussenstation een regionale artiest geïnterviewd over zijn of haar nieuwe nummer en verrast met de titel weekschijf. Het interview met Arnout Brinks van Tangarine is terug te luisteren via www.zo34.nl/gemist, vanaf 0:49:58.