Deel inschrijfgeld Drenthe Loopfestijn naar Het Vergeten Kind

KLAZIENAVEEN - De inschrijving voor het Drenthe Loopfestijn is zaterdag geopend.

Zaterdag 25 mei 2019 vormt Klazienaveen wederom het decor voor het Drenthe Loopfestijn. Tijdens de 36e editie van het evenement kan er gekozen worden voor de volgende afstanden: halve marathon, 10 kilometer of de 4 mijl. De jongste lopers kunnen deelnemen aan de Kidsrun.

De starttijden zijn nog niet vastgesteld. Het evenement vindt net als vorig jaar op zaterdagavond plaats. Vorig jaar was er, mede ter ere van het jubileumjaar, een vernieuwd parcours voor de halve marathon aan. Het parcours voor de halve marathon wordt volgend jaar weer het oude vertrouwde parcours van 2 rondes. Het parcours van de 10 kilometer en de 4 mijl blijven ongewijzigd. Op www.drentheloopfestijn.nl staat een overzicht van alle parcours.

Onlangs werd bekend gemaakt dat ZO!34 en het Drenthe College in de decembermaand, tijdens het Glazen Huis Emmen, geld gaan inzamelen voor Het Vergeten Kind. Omdat de organisatie van het Drenthe Loopfestijn dit een super goed doel vindt is besloten dit jaar ook geld in te gaan zamelen voor deze stichting. Van het inschrijfgeld wordt per deelnemer €1 aan Het Vergeten Kind gedoneerd. Extra bijdragen is ook mogelijk. Voor deze optie kan gekozen worden tijdens de inschrijving.

Wandelsportvereniging De Tippelaar organiseert het Drenthe Wandelfestijn. Al in de vroege ochtend gestart worden met een mooie wandeling door het prachtige Drenthe. De dag wordt afgesloten met een knalfeest: De Nacht van Klazienaveen.