FC Emmen pakt zwaarbevochten punt in Arnhem

01 december 2018 22:58

VOETBAL - In de Arnhemse GelreDome heeft FC Emmen een punt gepakt tegen subtopper Vitesse, dat voor aanvang van de wedstrijd vierde stond.

In de openingsfase maakte de ploeg van Dick Lukkien een onzekere indruk. Vitesse drukte de Drenten tegen het eigen strafschopgebied aan. De Drenten konden er niet uitkomen omdat er niet genoeg mensen voor de bal waren. Het lukte niet om spits Reuven Niemeijer te bereiken.

Na twintig minuten zette Lukkien het om. Linksback Cavlan ging een linie naar voren, waardoor hij als linkermiddenvelder kwam te spelen. Tim Siekman nam de positie van linksback over.

Vitesse had grote moeite met die verandering en FC Emmen kreeg haar eerste kans. Cavlan gaf Anco Jansen met een crosspass de gelegenheid om uit te halen, maar zijn schot ging over het doel van doelman Eduardo.

Toch was het Vitesse dat op voorsprong kwam. Roy Beerens gaf voor op de inlopende Linssen, die voor zijn tegenstander kwam en buiten het bereik van Kjell Scherpen kopte: 1-0.

FC Emmen was even van slag, maar greep daarna het initiatief. Er kwamen kansen voor Jansen en Niemeijer, maar het ontbrak aan goede afronding.

In de tweede helft kwamen de Drenten al vroeg op gelijke hoogte door een prachtige aanval. Na goed combinatiespel gaf Alexander Bannink op de achterlijn een hakje op Jansen, die vervolgens teruglegde voor Glenn Bijl. Zijn schot werd nog gered door de doelman, maar uit de rebound kopte Cavlan binnen.

Wat volgde was 40 minuten spanning. Vitesse kreeg een aantal corners en kansen, FC Emmen werd gevaarlijk in de tegenaanval via Jansen en de opgestoomde Nick Bakker.

In de 87ste minuut zette Navarone Foor met een slim balletje Alexander Büttner vrij op de achterlijn. Laatstgenoemde werd vastgehouden door Gersom Klok en de scheidsrechter wees naar de stip. De VAR moest er ook nog naar kijken, dus het duurde even tot de penalty genomen mocht worden. Uiteindelijk was iedereen er klaar voor en mocht Linssen de penalty proberen te verzilveren. Hij liep aan, maar gleed weg en schoot over.

Daarna trad Scherpen meerdere keren goed op door hoge ballen uit de lucht te plukken. Ook kreeg FC Emmen nog een grote kans, maar niemand kon de lage voorzet van Bijl afmaken. Na een opstootje kreeg Vitesse nog één kans op de overwinning, maar een harde kopbal werd klem gepakt door Scherpen.

In de volgende speelronde speelt FC Emmen in een uitverkocht stadion De Oude Meerdijk tegen Feyenoord. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 9 december om 14:30 uur.

Foto's: Gerrit Rijkens