Asser dj-duo Almost Weekend pakt weekschijf

01 december 2018 19:13

WEEKSCHIJF - De 19-jarige Wouter de Vos en 18-jarige Lennart Schroot uit Assen vormen samen het dj-duo Almost Weekend. Vrijdag 1 december brachten ze hun tweede single 'The One' uit in samenwerking met de Zuid-Amerikaanse zanger Nino Lucarelli.

'The One' lag al twee jaar op de plank, maar voldeed telkens niet aan de eisen van Wouter en Lennart. Toch hakten ze twee maanden geleden de knoop door om het nummer af te maken. Na een nieuwe opname van de zang door Nino Lucarelli en wat andere kleine veranderingen, was het nummer een maand geleden helemaal klaar en werd het opgestuurd naar verschillende labels. De jongens ontmoetten elkaar ongeveer vier jaar geleden, maar werkten daarvoor ook individueel al aan eigen materiaal. In januari 2018 brachtten ze hun eerste single uit samen met Harley Bird uit Los Angeles. Dit nummer werd gesteund door onder andere Hardwell, de Chainsmokers en andere grote namen uit de dance-wereld.

Zelf noemen Wouter en Lennart de tot nog toe uitgebrachte nummers commerciële dance, maar gaan ook zeker nummers uitbrengen die meer richting de hardere dance-muziek gaan. Ze werken naar eigen zeggen nog aan zo'n twintig tot dertig nummers die ze in 2019 hopen uit te brengen.

'The One' van Almost Weekend is de hele week te horen als weekschijf. Elke zaterdagochtend om 10.45u wordt in het radioprogramma Tussenstation een regionale artiest geïnterviewd over zijn of haar nieuwe nummer en verrast met de titel weekschijf. Het interview met Wouter de Vos van Almost Weekend is terug te luisteren via www.zo34.nl/gemist, vanaf 0:48:45.