Lieve Isabel: De dag van...

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie. Lees alle Lieve Isabel-columns hier terug.

Lieve Isabel

Vandaag is het de dag van de Duitse taal en de dag van de neushoorn.

En juist vorige week verdronk in Wildlands een neushoorn. Een vrouwtjesneushoorn. Sinds een week was er een mannetjesneushoorn in het park gekomen met als doel de 2 aanwezige vrouwtjesneushoorns te bevruchten.
De dieren zouden aan elkaar moeten wennen, ze verbleven in hokken vlak naast elkaar. Ze konden elkaar zien, maar niet bij elkaar komen. Op die bewuste dag vorige week werden de 3 neushoorns tegelijk uit hun hokken gehaald. Het mannetje begon op de 2 vrouwtjes te jagen. Een normaal natuurlijk verschijnsel, dunkt me. Maar het ging mis. Het ene vrouwtje - Elena - was na een kwartier zo vermoeid van het draven, dat toen ze het water inging, zij zich niet meer uit het water wist te bevrijden en jammerlijk verdronk.
Wat een drama, met name ook voor de verzorgers.

De Duitse taal slaan we maar over... Want wat was het was jl. zondag een heug'lijke stralende dag. Het prachtige pand van ZO!34 werd officieel geopend. Met grote letters prijkt er nu ZO!34 op de voorgevel. Het is niet alleen een prachtig pand; de locatie is ook geweldig.
De stem van het volk in het centrum van de stad. Veel vrijwilligers maken programma's voor Coevorden, Emmen en omstreken. Mensen van allerlei pluimage, achtergronden en interesses verkondigen ons bevlogen het nieuws, sportverslagen of andere activiteiten. Ook veel in samenspraak met de luisteraar. Voor elk wat wils.
Vanuit zo'n schitterende locatie is niet alleen het werken heel wat aangenamer geworden; ook de erkenning voor hun werk is hiermee door de gemeente ten volle gewaardeerd. En ze mogen er zijn, die 'radiomakers': zichtbaar en hoorbaar in al hun toonaarden en diversiteit.

De groeten.