Keizers Knusse Quarantaine: Oost west, thuiswerken best!

In deze tijd is het belangrijk dat we goed op onszelf en de mensen om ons heen passen. Eén van de belangrijkste manieren is om zoveel mogelijk thuis te blijven, oftewel sociale isolatie. Maar hoe vermaak je je dan? Gelukkig geeft Paula je wekelijks thuisquarantaine-tips! Met deze week: tips voor het thuiswerken!

Onderhand beginnen we steeds iets meer te wennen aan de zogenoemde anderhalvemetersamenleving oftewel het nieuwe normaal. Die samenleving zorgt er ook voor, naast dat we een nieuwe woord voor galgje hebben, dat we veel thuiswerken. Ook dat werken vanuit huis hoort bij dat nieuwe normaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je je werk vanaf huis zo goed mogelijk kan doen?

Ik begon met een karig laptopje aan de keukentafel, maar merkte al snel dat dat niet ging werken. Ik werkte een half uur aan de keukentafel, verhuisde daarna voor opnieuw een half uur naar de bank en speelde zo stoelendans in de woonkamer. Wat vaak als resultaat had, dat ik het grootste gedeelte van de werkdag op de bank doorbracht omdat ik zo’n last had van mijn rug.

Toen kwam ik erachter dat je die rugpijn kan voorkomen door je beeldscherm op ooghoogte te hebben. Met andere woorden: zet je laptop op een doos of een stapel boeken! Voordat ik wist had ik mijn televisie geïnstalleerd als tweede beeldscherm en voor een prikkie een toetsenbord, muis en muismat met polskussentje gekocht. Wat een weelde!

Tekst gaat verder onder foto

Maar ondanks dat mijn thuiskantoor on fleek is, blijft concentratie toch ook een uitdaging. Ik merk dat ik tijdens telefoongesprekken vaak loop te ijsberen door de kamer, wat voor mij erg prettig werkt. Sowieso is het geen slecht idee af en toe even een de benen te strekken tijdens het werken. Ik gebruik trouwens wel mijn oortjes in combinatie met mijn telefoon, zodat ik mijn handen vrij heb. Belt een stuk fijner, naar mijn idee!

Wat bij het thuiswerken vaak wordt vergeten, merk ik aan mezelf, zijn de kleine pauzes. Een klein stukje lopen is daar een voorbeeld van, maar een ander voorbeeld is het doen van een energizer. Dat is een korte oefening, waardoor je energie krijgt en weer gefocust bent. Stichting Kunst & Cultuur heeft er bijvoorbeeld een aantal gemaakt. Hoewel bedoeld voor kinderen, werken ze ook voor de volwassen kinderen.

Tekst gaat verder onder foto

Maar wat dacht je van een lekkere wandeling buiten in je grote pauze? Ook een frisse neus halen, zeker met dit mooi weer, zorgt ervoor dat je daarna weer lekker aan het werk kan. Maar waarom alleen naar buiten gaan in je pauze als je ook gewoon buiten kan werken? Je hele thuiskantoor verhuizen is misschien niet heel handig, maar met alleen je laptopje onder de arm moet het lukken. En tot slot: je zit toch acht uur per werkdag in je thuiskantoor, dus zorg voor wat gezelligheid! Zet een kaarsje met eventueel een lekker geurtje neer en bijvoorbeeld een klein plantje.

Werk ze!

Tijdens deze lastige periode zorgt ZO!34 ook voor vermaak! Zo zijn concerten zoals Zoo Mooi!, het Regenboogfestival en Alles Kids tijdelijk weer te zien op ZO!34 Gemist. Daarnaast is elke zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur tijdelijk het programma Hart voor Elkaar, waar je voor iemand anders een plaatje aan kan vragen. Ook kan je elke week meespelen met de ZO!34 Thuisbingo. Tijdens de bingo maak je onder meer kans op 150 euro. Loten zijn online te koop.